«Blau. El color del Modernisme»

«El color del somni, el color de l’art, un color hel·lènic i homèric, color oceànic i del firmament»

Rubén Darío.
«Historia de mis libros: «Azul…», La Nación, Buenos Aires, 6 de juliol del 1913.

El passat 6 de març, una setmana abans de la declaració de l’estat de l’alarma per la COVID-19 i sense saber el que estava per venir, vaig poder gaudir de l’exposició «Blau. El color del Modernisme» a CaixaForum Palma.

La mostra, fruit de la col·laboració entre el Museu d’Art Nacional de Catalunya i dels Musées d’art et historie de Ginebra, convida a endinsar-se dins els colors de la Mediterrània, sobretot del blau com a gran protagonista d’una època i un estil clau de la història de l’art de finals del segle XIX.

Una selecció de grans artistes formen part d’aquesta exposició, destaquen Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Alexandre de Riquier, Joaquín Torres-García, Isidre Nonell, Eliseu Meifré, Darío de Regoyos o Joaquím Mir, però també hi tenen cabuda grans representants de les avantguardes com Emil Nolde, Maurice de Vlaminck o Pablo Picasso.

Una barreja d’estats anímics conflueixen per donar pas a obres on els paisatges de muntanya, de platja, els carrers d’una ciutat buida i nocturna, els fenòmens propis de la naturalesa i escenes de la vida quotidiana, representen un període simbòlic de finals del segle XIX i principis del segle XX.

L’horari d’obertura és de dilluns a dissabte, de 10.00 a 20.00 h, diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h. L’exposició romandrà oberta fins al 12 d’octubre de 2020.

© Mariàngels Castañer
© Mariàngels Castañer
© Maria Àngels Castañer
© Mariàngels Castañer
© Mariàngels Castañer
© Mariàngels Castañer

@mcastanyer

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s