Tic-Tac a l’exposició temporal «Col·lecció. De la postguerra a la contemporaneïtat»

Banderoles anunciant les exposicions temporals de Es Baluard.

Aquest diumenge 1 de novembre finalitza l’exposició «Col·lecció. De la postguerra a la contemporaneïtat» en el museu Es Baluard. Museu d’Art Contemporani de Palma. Aquesta mostra, ha estat exposada des de principis d’any i a conseqüència de l’estat d’alarma decretat el mes de març, la direcció decidí prorrogar uns mesos més l’exposició.

Cartell de l'exposició temporal: Col·lecció de la postguerra a la contemporaneïtat.

És una mostra que dóna visibilitat a altres peces de la col·lecció, ja siguin pròpies del museu com obres en dipòsit cedides per diferents entitats com Fundació d’Art Serra, la Família Miró o Col·lecció Serra.

Vista de la sala des del pis superior

L’exposició es divideix en dos espais, el primer comprendria el període comprès entre 1940 i 1977 i el segon es correspon a un període de productivitat artística que va de 1978 a 2017.

En el primer ambient, trobarem obra pictòrica de Wols, Marie Laurencin, Fernand Léger, Roberto Matta, André Masson, Antoni Tàpies, Georges Braque, Hans Hartung, Jean Fautrier Rafael Tur Costa i Don Kunkel, comparteixen ambient amb ceràmiques del malagueny Pablo Picasso, una videoprojecció de Robert Cahen, i un conjunt d’obra, provinent del Fons documental Risc i Ruptura. Arxius 1973 – 1983, d’artistes illencs com són Jaume Pinya, Horacio Sapere i Pep Canyelles introductors de noves pràctiques artístiques a la dècada dels anys 70 a Mallorca.

Dins aquest primer període trobem un espai dedicat a Joan Miró, una etapa de molta productivitat, com és la que va de 1966 a 1977 i que està estretament vinculada a l’ambient artístic i cultual mallorquí. La majoria d’obres provenen del fons particular de la Família Miró i de la Col·lecció Serra. Principalment hi trobem obres en paper, obra gràfica i dibuixos, però també hi ha uns quants olis.

Le Chien d’Ubu i El Abanderado, ambdes ca. 1977

El segon ambient està dedicat a les obres compreses entre 1978 i 2017, un període convulsiu en tots els aspectes, no només artístic, sinó també social, econòmic i polític. Un moment en què la fotografia reivindica el seu lloc com a mitjà artístic des dels anys seixanta. Cal tenir present també, la irrupció de nous llenguatges artístics com són la performance i la instal·lació.

Obres de Francesca Woodman, Ángeles Marco, Lydia Okumura, Mladen Stilinovic, Amparo Garrido, Pepe Cañabate, Pablo Palazuelo, Antoni Socías, Lawrence Carroll, Miguel Ángel Campano, Miquel Barceló, Ramon Canet, Josep Maria Alcover, José Manuel Broto, Jean Marie del Moral, Luis Gordillo, Glòria Mas, Amador, Rafael Joan, Igansi Abellí, Walid Raad, Tomás Saraceno, Eulàlia Valldosera, Adriano Costa, Nevin Aladag i Andrea Büttner.

Com us he comentat al començament, l’exposició finalitza aquest diumenge. Per a més informació referent als horaris, tarifes o informació dels artistes accediu a la pàgina web del museu on trobareu informació més ampliada.

@mcastanyer

© De les fotografies: Mariàngels Castañer

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s