El Museu Fundación Juan March de Palma

Seguint la meva ruta de visites per museus de Mallorca, avui us present un museu que segur que molts de vosaltres heu passat sovint per davant però que molts no us heu decidit entrar. Es tracta del Museu Fundación Juan March, ubicat al número 11 del carrer de Sant Miquel de Palma.

L’edifici, conegut com a Can Gallard del Canyar i que es remunta al segle XVII, és una antiga casa senyorial que fou adquirida per Juan March Ordinas el 1916. Posteriorment, i des de 1990 és seu de la Fundación Juan March i s’hi mostra una fantàstica col·lecció d’obres dels artistes espanyols més representatius de les avantguardes històriques.

Només entrar crida l’atenció la majestuositat de l’interior, el seu pati, el mosaic de rajoles, la cúpula vidriada i la gran escalinata de marbre blanc.

Els darrers anys, el museu, ha sofert importants canvis, remodelació de sales, ampliació de la col·lecció en exposició, espais nous per poder atendre a les necessitats del públic escolar, una nova botiga i nous accessos del públic al museu.

Una de les sales que des de 2009 es pot visitar és el gabinet, on s’exposa de manera rotatòria els fons d’obra gràfica de Pablo Picasso que pertany a la Fundació. En aquests moments hi ha la mostra «Grabados de Picasso a la manera de Rembrandt», una selecció d’obra que s’inclou a la sèrie Suite Vollard (1930-1937) i que mostra l’interès de Pablo Picasso per grans mestres de l’art com Rembrandt.

Deixam els aiguaforts picassians per endinsar-nos en la col·lecció permanent. Una col·lecció amb una gran representació d’artistes, tots espanyols, del panorama artístic del segle XX i que ens ajuda a conèixer a una sèrie de grups i tendències fonamentals en el període de formació l’art contemporani espanyol.

 • Juan Bordes.
 • Eduardo Arroyo.
 • José Manuel Broto.
 • Salvador Dalí.
 • Julio González.
 • Albert Ràfols-Casamada.
 • Josep Guinovart.
 • Antoni Clavé.
 • Antoni Tàpies.
 • Josep Guinovart.
 • Manuel Rivera.
 • Julio López Hernández.
 • Ambdues obres de Gustavo Torner.
 • José María Yturralde.
 • Ambudes obres d’Equipo Crónica.
 • Guillermo Pérez Villalta.
 • Miquel Barceló.
 • Sergi Aguilar.
 • Luis Gordillo.
 • Miquel Barceló.
 • Frederic Amat.
 • Ferran Garcí Sevilla.

I ara és el torn de l’exposició temporal que fins al 6 de febrer de 2021 podreu visitar al Museu de la Fundació Juan March, « Cuixart. Els anys crucials (1955 – 1966)» una important ocasió per profunditzar en l’obra de l’artista català en un període vital de la seva trajectòria artística. La mostra la conformen unes setanta obres i un bon grapat de documentació des de catàlegs, cartells d’exposicions, cartes o fotografies entre altres.

Per a més informació ampliada respecte als horaris, col·lecció i artistes consulteu la pàgina web Fundación Juan March.

© De les fotografies Mariàngels Castañer

@mcastanyer

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s