«Terra de somnis» de Cristina García Rodero

«Fotografiar és col·locar el cap, l’ull i el cor en un mateix eix». Henri Cartier-Bresson

Cristina García Rodero nascuda a Ciudad Real el 1949  és l´única fotògrafa espanyola  representant de la prestigiosa agència Magnum Photos des de 2009. En 2013 fou elegida Académica de Número per la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando dins la Sección de Nuevas Artes de la Imagen.

En la dècada dels 70 comença a treballar els costums i tradicions d’Espanya i la seva primera exposició individual s’exposa a Mèxic D.F sota el títol Fiestras tradicionales en España. En el 2012 exposa a CaixaForum Palma España oculta. Fotografías de Cristina García Rodero i ara torna amb Terra de somnis.

IMG_6313 - copia

 

Aquesta exposició està organitzada per l’Obra Social «la Caixa» en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer.  En aquesta mostra s’exposen un conjunt de 80 fotografies fetes a Anantapur, a l’estat d’Andhra Pradesh, una de les zones més pobres de l’Índia.

IMG_6305 - copia

 

Cristina García Rodero ha fotografiat un dels col·lectius més vulnerables de la societat, la dona. Una mescla de realitat i fantasia es combinen en aquesta exposició que mostra el dia a dia de comunitats marginals dels habitants d’aquesta regió de l’Índia.

IMG_6306 - copia

 

Religió, tradició, educació… Omplen de vida i vitalitat les fotografies d’aquesta exposició. Colors en la seva màxima expressió es desprenen perquè el visitant se submergeixi dins aquesta societat.

IMG_6303 - copia

IMG_6307 - copia

IMG_6309 - copia

IMG_6310 - copia

IMG_6311 - copia

Sens dubte una magnífica exposició que se podrà visitar fins al 13 de maig a CaixaForum Palma.

@m.castanyer

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s