Certamen Femení d’Instal·lació Artística a Can Prunera

Fa quatre anys que la Fundació Tren de l’Art organitza el Certamen Femení d’Instal·lació Artística. El 2014 es féu el Festival Miradas de Mujeres i Can Prunera Museu Modernista va participar organitzant el certamen. Veient la quantitat de candidates que es presentaren, la fundació va decidir continuar el certamen.

L’objectiu primordial d’aquest certamen és donar visibilitat a les dones artistes dins el món de l’art. La idea és projectar una instal·lació artística en el buit de l’escala de caragol de  Can Prunera.

Cartell V Certamen Femení d'Instal·lació Artística

A continució us deix les bases del V Certamen Femení d’Instal·lació Artística:

 • Podrà participar en aquest certamen, qualsevol dona artista major de 18 anys, amb independència del seu lloc d’origen o de residència. Fem discriminació positiva per posar en valor i visibilitat la feina de les dones artistes més enllà del seu discurs artístic. Aquesta convocatòria és internacional.
 • Cada participant només podrà presentar un sol projecte, del que ha de ser autora i propietari. S’ha de presentar un projecte específic que ha de respondre a les característiques del lloc amb una proposta innovadora.
 • El projecte d’instal·lació artística s’haurà d’adequar a l’espai proposat pel museu: escala de caragol central (vegeu imatges). Mesures del buit de l’escala: 10 m d’alt x 2,5 m diàmetre. El museu disposa de certes subjeccions per penjar l’obra. Els sistemes de subjecció s’haurien de justificar tècnicament i a dins del pressupost.
 • La temàtica del certamen és lliure, si bé, la peça s’haurà de cenyir a l’espai anteriorment proposat.
 • Es podrà visitar l’espai expositiu abans d’entregar el projecte per tal d’adequar-ho tant com sigui possible, o consultar els dubtes necessaris amb el contacte indicat.
 • Al projecte hi ha de constar: títol, tècnica, mesures aproximades, pressupost de material i muntatge per dur-lo a terme (màxim 2.000 €), croquis/disseny del muntatge, així com el nom, domicili, telèfon, e-mail, fotocòpia del DNI de l’autora i currículum. S’ha d’incloure una sinopsi de 10 línies.
 • El pressupost ha d’incloure: honoraris 1.000 € i 2.000 € de producció. Cal incloure; muntatge, desmuntatge, trasllats, allotjament, materials, sistema de subjecció, maquinària si es cal, transport de l’obra i assegurança.
 • A les quanties s’hi ha d’incloure els impostos i retencions corresponents.
 • El termini per presentar els projectes és fins dia 7 de gener del 2018 a Can Prunera Museu Modernista, carrer Lluna 86 i 90, 07100 (Sóller), de dimarts a diumenge, de 10.30 h a 18.00 h. La presentació pública de l’obra seria dia 10 de març.
 • En el cas que s’enviï mitjançant agència de transport, ho seran per compte i risc dels seus autors, a ports pagats. La Fundació Tren de l’Art no es responsabilitza de la deterioració de les obres per embalatge inadequat.
 • A part del projecte, també s’haurà de presentar un dossier gràfic amb un màxim de 10 d’obres recents, esbossos o treballs personals realitzats per l’autor (fins a un màxim de 10 pàgines). Els projectes de noves tecnologies podran anar acompanyats, a més, d’un URL o un enllaç extern).
 • El Certamen Femení d’Instal·lació Artística, contempla un premi dotat en 1.000 € (en qualitat dels honoraris de l’artista: 80% en l’acceptació del premi i 20% quan es publiqui) i en l’execució de l’obra al museu, a més de la difusió a premsa de la pertinent autora i de tot el seu bagatge artístic.
 • El jurat del concurs comunicarà el resultat a la premiada personalment i seguidament es farà públic el projecte guanyador.
 • Tant el projecte com l’obra guanyadora quedarà en propietat de l’artista encara que la Fundació Tren de l’Art, podrà reproduir-la en catàlegs, planes web, xarxes, etc. Fent-se constar sempre l’autoria de l’obra.
 • El jurat estarà format per persones relacionades amb l’art contemporani i que seran designades per la Fundació Tren de l’Art. El jurat completarà amb el seu criteri els dubtes que poguessin plantejar la interpretació d’aquestes bases i la seva decisió serà inapel·lable.
 • El premi podrà quedar desert si el jurat considera que els projectes presentats no tenen la qualitat suficient. Per a qualsevol consulta: telèfon 971 63 89 73. Correu electrònic museu@canprunera.net.
 • La participació en aquest certamen condueix a la total acceptació de les presents bases, així com de les decisions que pugui prendre l’organització de cara al millor desenvolupament d’aquest. (Sense influir en el contingut o forma de l’obra contra la voluntat de l’artista).

 

I aquí teniu un recull fotogràfic de les obres guanyadores:

IMG_3964

IMG_3992
2014. Xisca Veny. Reflecting Women.

 

3

8
2015. Àngela Peris. L’artista i la musa. La musa i l’artista.  Fotografia Àngela Peris.
IMG-20160308-WA0002
2016. Natxa Pomar. Correspondències.

_MS75744_rz(1024)

_MS75925_rz
2017. Esther Pizarro. Vitrales líquidos. Fotografia Makus Schroll.

@mcastanyer

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s