La #MuseumWeek

La  #MuseumWeek va néixer l’any 2014 amb un total de 630 museus adscrits d’arreu d’Europa. Per aquest 2015 les expectatives són més grans i es vol aconseguir l’atracció de museus d’arreu del món.

Aquest esdeveniment fou iniciat per un grup de Community Managers pertanyents a diverses institucions culturals i museus francesos, en col·laboració amb els equips de Twitter.

En què consistirà la #MuseumWeek 2015?

L’esdeveniment començarà dia 23 i finalitzarà dia 29. Per cada dia de la setmana una temàtica diferent, es tracta d’intercanviar i compartir informació online i promoure la interacció entre els museus.

ImageProfilTwitter

El calendari és el següent:

– Dilluns, 23 de març #secretsMW
S’ha de presentar al públic el dia a dia de la institució.

– Dimarts, 24 de març #souvenirs
Animar al públic que ha visitat el museu a compartir els records del museu, poden ser objectes o alguna cosa curiosa que els passes durant la seva visita. També el museu pot aprofitar per promoure els articles més destacats de la seva tenda.

– Dimecres, 25 de març #architecturaMW
Contar la història de l’edifici, el barri o el poble.

– Dijous, 26 #inspirationMW
Animar al públic a observar al seu voltant i captar continguts relacionats amb la seva especialitat.

Divendres, 27 #familyMW
Explicar tots els itineraris i projecte educatius, així com activitats amb família i tallers.

– Dissabte, 28 #favMW
Aquest dia el visitant és el protagonista, ells han de compartir els seus continguts preferits mitjançant una fotografia o un vídeo.

– Diumenge, 29#poseMW
Convidar als visitants a emprar el museu com a teló de fons d’un gran escenari. Poses i selfies, imaginació al poder.

MuseumWeek 2015

A hores d’ara encara es poden inscriure i de moment hi ha 1800 institucions apuntades, des de centres d’art, museus públics i privats, fundacions i associacions, durant una setmana promouran l’intercanvi cultural mitjançant una xarxa social.

De les Illes Balears s’han adscrit dos museus, el Museu de Mallorca, i Can Prunera Museu Modernista, segurament altres museus com Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma o la Fundació Pilar i Joan Miró també participaran i esperem que la representació illenca sigui més alta.

Per qui encara no ho sàpiga, faig feina a Can Prunera, així que, un cop finalitzada la #MuseumWeek faré un anàlisi del que ha estat aquest esdeveniment amb els seus pros i contres.

@mcastanyer

2 Comments

Deja un comentario