2015, Any Arxiduc Lluís Salvador

Arxiduc Lluís Salvador - Son Marroig

Aquest any 2015 es celebra el primer centenari de la mort de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg (1847 – 1915). Seran moltes les activitats que durant tot l’any s’organitzin al voltant d’aquesta fita. De moment us volem parlar de dues activitats prou interessants sobretot per aquell públic que vulgui apropar-se més a la figura d’aquest personatge històric tant important i arrelat a la nostra terra. En un altra ocasió us parlarem de possibles itineraris i rutes culturals que serviran per conèixer in situ aquells llocs tan emblemàtics per l’arxiduc i que han deixat petjada a la Serra de Tramuntana.

Una de les activitats de les que us volem parlar és la que organitza l’arxiu del so i de la imatge de Mallorca (ASIM), és un cicle de pel·lícules que intentaran reflectir i apropar a l’espectador l’època que visqué l’arxiduc.

Les pel·lícules que es projectaran seran les següents:

Dia 4 de març: El destino de Sissi (1957) del director Ernst Morischka. Presentarà Joan Andreu Pujol, president de l’Associació d’Amics de l’Arxiduc.

Dia 11 de març: Mayerling (1969) de Terence Young, presentació a càrrec de Cristòfol-Miquel Sbert, historiador del cinema.

Dia 18 de març: Coronel Redl (1985) del director hongarès István Szabo i la presentació anirà a càrrec de Maria Magdalena Brotons, professora d’història del cinema a la UIB.

Per a que tingueu més informació al voltant de l’ASIM heu de saber que aquest depèn de la Secció d’Arxius i Patrimoni Documental del Departament de Cultura i és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. Si voleu seguir més d’aprop les activitats que organitzen entreu al Facebook.

Cicle cinema ASIM 2015

L’altra activitat és l’exposició <<Jo, l’Arxiduc. El desig d’anar més lluny>>, que s’inaugurarà demà a les 12h al Casal Solleric de Palma. Aquesta exposició, comissariada per Carme Riera, l’ha organitzada i produïda la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a través de l’Institut d’Estudis Balearics, i es podrá visitar fins el 14 de juny.

Any arxiduc 2015

@mcastanyer

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s